Omzet bouwsector opnieuw gestegen

De omzet van de bouwsector is in het derde kwartaal van 2018 met 9,9 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. De totale bouwsom lag 5 procent hoger, door een toename van de bouwkosten voor de bouw en verbouw van bedrijfsgebouwen.

Wel is voor het tweede kwartaal op rij voor minder nieuwbouwwoningen een vergunning verleend. Bijna 12 procent minder dan in het derde kwartaal van 2017. Dit meldt het CBS.
In het derde kwartaal steeg de omzet bij de algemene burgerlijke en utiliteitsbouwbedrijven met 11,1 procent. Bedrijven in de grond-, water- en wegenbouw haalden een omzetstijging van 6,5 procent, bijna de helft van een kwartaal eerder. Gespecialiseerde bouwbedrijven zoals installatie- en afwerkingsbedrijven, zagen hun omzet met 10,2 procent stijgen.
Kleine bouwbedrijven hebben met een omzetstijging van bijna 12 procent de hoogste groei in het derde kwartaal behaald. Middelgrote bouwbedrijven met 10 – 100 werkzame personen hebben een omzetstijging van ruim 9 procent behaald. Grote bouwbedrijven vanaf 100 werkzame personen haalden een groei van bijna 9 procent.Geef een reactie